Hoe maak je jouw woning en tuin winterklaar? 6 tips voor het aankomende winterseizoen!

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de eerste tekenen van de winter komen tevoorschijn. Dit is hét perfecte moment om je huis en tuin winterklaar te maken, zodat je woning er perfect blijft uitzien voor de vekroop! Wij delen hieronder 6 tips om je huis en tuin winterklaar te maken.

 

1. Zorg voor een goede isolatie in huis

Niets is vervelender dan een ongewenste tocht in huis, vooral tijdens de koude wintermaanden. Koudebruggen, zoals warmtelekken onder de deur of langs de ramen, kunnen ervoor zorgen dat je huis snel afkoelt en je energierekening omhoog schiet. Sluit daarom koudebruggen af met tochtstrips, een siliconenkit of ander isolatiemateriaal. Zo houd je de tocht buiten en bespaar je stookkosten. 

 

2. Houd je verwarmingsketel en radiatoren in goede conditie

Het regelmatig onderhouden van je verwarmingsketel en de radiatoren is van essentieel belang om energie te besparen. Laat daarom je verwarmingsketel door een professional nakijken, ontlucht daarnaast je radiatoren en stof deze regelmatig af. Een goed onderhouden verwarmingssysteem helpt je namelijk om warmteverlies te minimaliseren en kosten te besparen, dit is goed voor de natuur en je portemonnee!

 

3. Let op je waterleidingen

Zorg ervoor dat leidingen die door onverwarmde ruimtes lopen goed geïsoleerd zijn, om bevriezing te voorkomen. Bevroren leidingen kunnen namelijk schade veroorzaken en watertoevoer problemen in huis creëren. Om problemen tijdens de winter te voorkomen is het daarom erg belangrijk om je waterleidingen goed in te gaten

te houden.

 

4. Kies voor zuinige verlichting

Heb je weleens overwogen om energiezuinige LED-lampen te gebruiken? Deze moderne verlichting biedt niet alleen voordelen voor je energierekening, maar draagt ook positief bij aan het milieu door een lager energieverbruik en een langere levensduur. Op deze manier verklein je jouw ecologische voetafdruk terwijl je geniet van goed licht in huis en tuin!

 

5. Maak je dakgoten schoon

In de winter is het belangrijk om je daken goed te controleren. Kijk daarom naar scheuren in het dak, check je dakpannen en maak dakgoten en afvoerputten grondig schoon. Zo voorkom je verstoppingen en schade.

 

6. Maak je tuin winterklaar

Zorg er als laatste voor dat je tuin winterklaar is door bladeren te verwijderen. Let er daarbij op dat alle buitenkranen afgesloten zijn en eventuele slangen zijn losgekoppeld. Berg daarnaast al het tuinmeubilair op en bescherm gevoelige planten tegen de kou. Op deze manier blijft je tuin er netjes uitzien voor de verkoop. 

 

Met bovenstaande stappen ben je goed op weg om je huis winterklaar te maken, wat niet alleen belangrijk is voor je eigen comfort maar ook goed is voor de verkoopwaarde van je woning! Een goed onderhouden en winterklare woning maakt namelijk vaak een positieve indruk op potentiële kopers. 

Bij Viavesta is dé duurzame makelaar van Gouda en omstreken. Wij staan klaar om je te begeleiden bij elke stap van het verkoopproces en delen graag (duurzaam) advies met je. 

Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan? Lees hier meer over onze werkwijze op het gebied van het milieu. Samen streven we naar een succesvolle verkoop en een duurzamere toekomst! 

Meer weten over Bij Viavesta? Neem hier contact met ons op.

 

 

Terug naar overzicht