Huis verkopen

Je huis verkopen is een ingrijpende beslissing. Het is het achterlaten van een plek waar veel herinneringen liggen en het beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Dat roept emoties op en kun je als spannend en stressvol ervaren. Bij Viavesta begrijpen we dat. Wij doen er daarom alles aan om het regelwerk zo veel mogelijk uit handen te nemen. Zodat jij soepel door het verkoopproces van je woning gaat en maximaal wordt ontzorgd.

Zo helpen we jou bij de verkoop van je huis

Elke woningverkoop begint met een vrijblijvend adviesgesprek. We komen graag bij jou langs om kennis met je te maken, een beeld te krijgen van jouw woning en een juiste inschatting te maken van de verkoopprijs van je huis. Na dit gesprek ontvang je een uitgebreid rapport met daarin ons advies voor de verkoopprijs van jouw woning.

Promotie van jouw woning

Het promoten van je woning is een cruciaal onderdeel van het verkoopproces. We zorgen ervoor dat jouw woning wordt gezien door de juiste mensen op het juiste moment. Hiervoor maken we gebruik van zowel traditionele als digitale marketingkanalen, inclusief sociale media en gespecialiseerde vastgoedwebsites, zoals Funda. Ook zetten we ons uitgebreide netwerk in om jouw woning zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Beste verkoopprijs voor jouw woning

Zodra de bezichtigingen beginnen, begeleiden we je door elke stap. We regelen de afspraken, beantwoorden de vragen van potentiële kopers en geven jou regelmatig updates over de voortgang. En als het tijd is om de deal te sluiten, zijn we er voor je om te onderhandelen over de beste verkoopprijs voor jouw woning.

Interesse? Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek over de verkoop van jouw huis.

Maak een afspraak
Team

Zo verloopt de verkoop van je huis

 • 1

  Kennismaking

  De eerste stap bij het verkopen van een huis bij een makelaar is het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek zal de makelaar jouw wensen en verwachtingen bespreken en vertellen hoe hij of zij te werk gaat.

 • 2

  Waardebepaling

  Na de kennismaking zal de makelaar een waardebepaling uitvoeren van het huis. Hierbij wordt gekeken naar onder andere de grootte van het huis, de staat van onderhoud en de locatie. Op basis hiervan wordt de vraagprijs vastgesteld.

 • 3

  Presentatie

  Vervolgens zal de makelaar het huis presenteren op zijn website en op andere huizensites. Hierbij wordt gebruik gemaakt van professionele foto’s en eventueel video’s en plattegronden.

 • 4

  Bezichtigingen

  Geïnteresseerden kunnen nu het huis bezichtigen. De makelaar zal de bezichtigingen begeleiden en eventuele vragen beantwoorden. Na afloop van elke bezichtiging zal de makelaar jou informeren over de bevindingen van de potentiële kopers.

 • 5

  Onderhandelingen

  Als er een serieuze geïnteresseerde is, zal de makelaar namens jou onderhandelen over de verkoopprijs. Hierbij wordt rekening gehouden met jouw wensen en de marktwaarde van het huis.

 • 6

  Koopcontract

  Als er overeenstemming is bereikt over de verkoopprijs, zal de makelaar het koopcontract opstellen. Hierin worden alle afspraken vastgelegd, zoals de opleveringsdatum en eventuele ontbindende voorwaarden.

 • 7

  Overdracht

  Op de dag van de overdracht zal de makelaar aanwezig zijn bij de notaris om de akte van levering te tekenen. Na afloop van de overdracht zal de makelaar jou feliciteren met de verkoop van jouw huis.

Beoordeeld met

9,0

verkoop

9,0

aankoop

Bekijk beoordelingen
10,0

“Fijn contact. En ook goede bereikbaarheid, en door de korte lijntjes kon er snel gehandeld worden, wat zeker fijn is bij vragen.”

9,5

“Zeer tevreden over het gehele verkooptraject. Snelle en goede begeleiding van bezichtigingen. Goede feedback over ontwikkelingen en altijd direct reageren en snel bereikbaar. Duidelijk prijsafspraak.”

Plan een afspraak in!